Update nieuwe ontwikkelingen

In tegenstelling tot wat blijkt de hoeveelheid berichten in deze rubriek, is er afgelopen half jaar enorm veel ontwikkeld aan OverviewX. Over de gehele breedte van het programma zijn er features voor de gebruikers bijgekomen. Soms hele kleine handigheidjes, zoals het weergeven het laatstgebruikte projectnummer bij het aanmaken van een nieuw project of verbeterde sorteermogelijkheden voor de projectlijst. Maar ook grotere nieuwe zaken zoals het genereren van facturen.
Ook de mogelijkheden voor het maken van allerlei rapporten zijn uitgebreid. Onder meer met de mogelijkheid om deelrapporten te maken die binnen andere rapporten gebruikt kunnen worden.
Daarnaast is vooral ook onderhuids flink geschaaft aan de code met de nadruk op nog grotere stabiliteit. Hiervoor zijn we ook gestopt met de ondersteuning van Mac OS X 10.6 (Snow Leopard). Hiermee konden een aantal nieuwe systeemfuncties gebruikt worden en is het geheugenbeheer verbeterd.
Tot slot is veel aandacht besteed aan de onderhoudbaarheid van het pakket met onder andere een automatische update functie en een database updatefunctie. Hiermee kunnen we OverviewX nog beter onderhouden en sneller nieuwe mogelijkheden toevoegen en uitrollen.
Kortom, we gebruiken misschien (te) weinig de tamtam om te laten zien waar we mee bezig zijn, maar dat komt vooral omdat we druk bezig zijn met het verbeteren van waar het om gaat: OverviewX.