OverviewX 9.5 is uit

Niet alle updates worden hier vermeld, maar deze licht ik er graag even uit.

Deze update draait helemaal om het toevoegen en wijzigen van projecten. De knop om projecten toe te voegen is verplaatst naar de projectlijst (daar hoorde hij eigenlijk gewoon al te zitten). Na het toevoegen van een nieuw project, wordt dit project ook direct geselecteerd, zodat je er gelijk mee aan de slag kunt.

Het werk aan een project kan worden opgedeeld in fasen. Bijvoorbeeld ‘ontwerp’, ‘bestek’ etc. Op verzoek van een van de gebruikers is het nu ook mogelijk om bepaalde fasen standaard altijd toe te voegen aan nieuwe projecten. Hiermee is weer een stukje gebruikersgemak toegevoegd.

Misschien overbodig om te vermelden, maar OverviewX is helemaal klaar voor macOS 10.15 Catalina.

OverviewX klaar voor macOS Catalina

De nieuwe versie van macOS die in oktober uitkomt, bevat een hoop nieuwe veiligheidsmaatregelen. Eén daarvan is dat programma’s ‘genotariseerd’ moeten zijn om op te starten. Als ze dat niet zijn, dan krijg je een waarschuwing bij het openen dat het programma gevaarlijk kan zijn.

Notariseren betekent dat het programma voor de release eerst naar Apple wordt gestuurd en dat zij de app markeren als ‘veilig’ van een vertrouwde ontwikkelaar. Een programma kan alleen genotariseerd worden als het aan bepaalde eisen voldoet.

Misschien een (te) technisch verhaal, maar het belangrijkste is dat je OverviewX zonder problemen kunt gebruiken op Apple’s nieuwste macOS.

Ontwikkeling OverviewX staat niet stil

Gelukkig is deze web-pagina geen goede indicator van de voortgaande ontwikkeling van OverviewX. Dat zou namelijk betekenen dat er niets aan gedaan wordt, maar het tegendeel is waar. Het hele afgelopen jaar is er een continue stroom van updates geweest, ik heb er alleen niet over geschreven….

De nieuwe stijl van overzicht geven, zoals vermeld in de vorige post, is nu op alle tabs doorgevoerd. Daarnaast is OverviewX aangepast aan de nieuwe dark-mode in macOS Mojave. Er is geen ander projectmanagement programma op de Mac dat je gegevens zo overzichtelijk en sexy op het scherm zet.

Een kleine greep uit de vele kleinere en grotere verbeteringen van het afgelopen jaar:
– toevoegen van een foto aan een project en/of contactpersoon
– vereenvoudigde projectkeuzen in het uren scherm
– een grafieken module om je gegevens nog helderder weer te geven
– uitgebreidere filtering opties voor de projecten- en contacten lijsten

Nog meer overzicht in OverviewX

De naam OverviewX slaat op het overzicht dat het programma je biedt op je projecten, contacten, kosten etc. Om dit overzicht nog verder te verbeteren zijn we op dit moment alle tabs aan het aanpassen.

In de laatste releases zijn de project tabs voor Contacten, Kosten, Fasen en Facturen al aangepakt. In plaats van een vrij kale tabel met de betreffende gegevens tonen we nu een overzichtelijk opgemaakte tabel met een voorvertoning van de belangrijkste gegevens aan de rechterkant.

Je ziet nu dus in één oogopslag alle belangrijke informatie. Deze nieuwe stijl gaan we doorzetten op alle andere tabbladen.

NewLookExpenses

Het nieuwe kosten overzicht, met preview rechts

OverviewX krijgt een nieuw gezicht

Binnenkort krijgt OverviewX een nieuw icoon. Het huidige icoon valt enigszins uit de toon in de nieuwe look van Mac OS X Yosemite. Daarom is de tijd rijp voor een make-over. Het nieuwe icoon met een stylistisch oog, geeft visueel direct weer waar het om gaat bij OverviewX: overzicht!

De ronde badge waarop het oog is geplaatst sluit aan bij het icoon van Apple’s eigen database-achtige applicaties iTunes, App Store en iBooks. De frisse kleur geeft de plezierfactor aan.

De website hebben we vast geupdate naar de nieuwe look.

OverviewX in de dock

Overview 6.5 in het teken van ‘Export’

Vandaag is versie 6.5 van OverviewX live gegaan. De grote nieuwe feature van deze versie is de export van je gegevens. We zorgen ervoor dat je in OverviewX zelf al zoveel mogelijk overzicht over je gegevens hebt. Soms wil je ze echter ook gebruiken binnen andere programma’s, daarom hebben we nu deze export mogelijkheid toegevoegd.

De projectenlijst en de meeste projectgegevens kunnen nu worden geexporteerd naar zogenaamde CSV-bestanden. Deze bestanden zijn in heel veel programma’s te openen en te gebruiken. Nog mooier is de directe export naar zowel Numbers als Excel. Met één druk op de knop worden de gegevens overgezet en kun je ze verder bewerken.

In de komende versies wordt op meer plaatsen in het programma export functionaliteit toegevoegd.

Yosemite update

OverviewX versie 6.3 is bijna klaar. Deze versie staat geheel in het teken van de nieuwe look van Mac OS X Yosemite. OverviewX draait al keurig op Yosemite, alleen het uiterlijk was nog niet aangepast. De linnen look die her en der werd toegepast begint nu toch echt te misstaan. Deze update vervangt het linnen door de nieuwe ‘vibrant’ look en lijntjes en ‘glimmende’ balken zijn gladgetrokken. Ook andere onderdelen zijn opgefrist naar het nieuwe OS.

Update nieuwe ontwikkelingen

In tegenstelling tot wat blijkt de hoeveelheid berichten in deze rubriek, is er afgelopen half jaar enorm veel ontwikkeld aan OverviewX. Over de gehele breedte van het programma zijn er features voor de gebruikers bijgekomen. Soms hele kleine handigheidjes, zoals het weergeven het laatstgebruikte projectnummer bij het aanmaken van een nieuw project of verbeterde sorteermogelijkheden voor de projectlijst. Maar ook grotere nieuwe zaken zoals het genereren van facturen.
Ook de mogelijkheden voor het maken van allerlei rapporten zijn uitgebreid. Onder meer met de mogelijkheid om deelrapporten te maken die binnen andere rapporten gebruikt kunnen worden.
Daarnaast is vooral ook onderhuids flink geschaaft aan de code met de nadruk op nog grotere stabiliteit. Hiervoor zijn we ook gestopt met de ondersteuning van Mac OS X 10.6 (Snow Leopard). Hiermee konden een aantal nieuwe systeemfuncties gebruikt worden en is het geheugenbeheer verbeterd.
Tot slot is veel aandacht besteed aan de onderhoudbaarheid van het pakket met onder andere een automatische update functie en een database updatefunctie. Hiermee kunnen we OverviewX nog beter onderhouden en sneller nieuwe mogelijkheden toevoegen en uitrollen.
Kortom, we gebruiken misschien (te) weinig de tamtam om te laten zien waar we mee bezig zijn, maar dat komt vooral omdat we druk bezig zijn met het verbeteren van waar het om gaat: OverviewX.

Uren invoeren per week

Onlangs hebben we de interface van de tijdsregistratie sterk verbeterd. Voorheen werden de uren per dag ingevoerd, dat zorgde nog wel eens voor zoekwerk.

In de huidige versie kunnen de uren per week worden bijgehouden. Hiermee wordt het vervelende klusje van uren schrijven weer wat makkelijker en sneller gemaakt.

Nieuwe website OverviewX

Zoals u wellicht al opgemerkt heeft, hebben we vandaag een flinke makeover van onze website doorgevoerd.

Een nieuw strak thema met een heldere navigatie. Ook op je telefoon of iPad ziet het er prachtig uit door de schalende pagina’s.

De site moet nog flink worden aangevuld, maar het begin is er. Kom dus snel terug om het eindresultaat te bewonderen.

Hopelijk wordt u goed geinformeerd, neem anders gerust contact met ons op.